medianerd

Mikä ihmeen medianörtti?

Kutsun itseäni medianörtiksi, koska tulen hyvin toimeen teknisten laitteiden kanssa. En ole varsinaisesti mikään IT-guru, mutta hallitsen teknologiaa tietyllä ”nörttiLvl25”-tasolla.

Teknologian päätehtävänä on helpottaa ihmisten elämää, mutta toisinaan tuntuu, että teknologia tekee elämästä vaikeampaa. Teknisen ongelman ratkaisemiseen saattaa välillä mennä monta päivää. Teknologia myös innostaa, mutta sivuoireina voi tulla takamuksen puutuminen, valvominen, vähäinen liikkuminen ja yhteen paikkaan jämähtäminen.

Vaikka pidänkin tietokoneella istumisesta, mutta mikään ei vedä vertoja kävelylenkille metsäpolulla ja luonnon ihastelulle.

Mitä minä teen?

Toimin yhdistävänä linkkinä varhaiskasvatuksen/ esiopetuksen ja TVT:n (tieto-ja viestintäteknologian) välissä. Etsin uusia sovelluksia ja suunnittelen uusia toimintatapoja tabletin avulla. Suunnittelen toimintaa lapsia ja kasvattajia pitäen mielessä. Suunnittelussa en mene laite edellä, vaan pedagoginen sisältö pysyy tärkeimpänä. Varhaiskasvatuksen maailmassa haasteena on ajan ja taitojen puute. Siispä etsin lapsiystävällisiä sovelluksia, joita kasvattajien on helppo oppia käyttämään.

Minua kiinnostaa lasten mediakulttuuri eli lasten ohjelmat, pelit, lelut ja kirjat. Blogistani löydät kirjoituksia media-ilmiöistä, oppimisesta, opetuksesta,  mediakasvatuksellista asennetta ja lapsenomaista luovaa irrottelua.

Tekijänoikeudet:

Creative Commons License

Käytän blogissani Creative Commons -lisenssiä. Tästä voit saada lisää tietoa: Creative Commons.fi

Blogini sisältöä saa kopioida, välittää, levittää ja esittää vain sillä ehdolla, että mainitaan nimeni alkuperäisenä tekijänä. Blogini sisältöä saa käyttää vain epäkaupallisessa tarkoituksessa.

Mikäli on kysymyksiä tai ehdotuksia, niin ota yhteyttä: vlada@medianerd.fi