bitsboard-logo

Bitsboard

bitsboard-logo

Törmäsin sattumalta kyseiseen sovellukseen ja tietenkin oli pakko tutkia mikä ihmetys on kyseessä.

Kyseinen sovellus löytyy vain App Storesta. Eli sovelluksesta ei ole tehty Android-versiota. Ei kannata etsiä. Jos kuitenkin päätät hakea Google Play -kaupasta hakusanalla ”Bitsboard”, niin päädyt tähän >>> Bitsboard.

App Storesta löytyy kaksi versiota: Bitsboard ja Bitsboard Preschool
Käyn läpi seuraavaksi näitä sovelluksia. Mitä eroja niissä on? Ja mitä kaikkea niillä voi tehdä. Yritän parhaani mukaan saada mahdollisimman kattavan kuvauksen, mutta minulta saattaa jäädä jotain huomaamatta. Kommentteihin voi laittaa kysymyksiä, mikäli tekstistäni ei löydy kaikkia vastauksia.

Ensivaikutelma sovelluksesta:

Paljon kuvia ja englanninkielisiä sanoja. Sopisi hyvin alakouluun englannin kielen opiskeluun. Kenties? Sovellus käyttää metodina kuvan, äänen ja sanan yhdistämistä. Kuvakorteista koostuvissa peleissä opitaan aistien avulla (kuulo, näkö) ja tekemällä (kirjoittamalla, asettamalla kirjaimia).

Bitsboard

Ensimmäisellä näkymällä lukee Boards ja sen alla muutama aihe: action words, emotions, exotic animals, famous places, first sentences ja add board.

Ensimmäinen sivu

Boards ovat siis aiheita, joita painamalla avautuu oppimiskorttisarja eli flashcards. Jokaisen kuvan alle on kirjoitettu vastaava sana ja painamalla kuvaa kuuluu ääni.

bitsboard2

Jokaista aihetta voi käydä läpi pelaamalla erilaisia pelejä. Pelit auttavat sanojen ja käsitteiden muistamisessa ja ymmärtämisessä.

Oppimiskorttisarjoista koostuvat pelit:

Explore (Tutki): Nimensä mukaan tutkitaan kuvia ja sanoja.

explore

Photo Touch (Kosketa valokuvaa): monivalintatehtävä. Muutamasta kuvasta/sanasta pitää valita oikea kuullun sana perusteella. Vaihtoehtojen määrä kasvaa etenemisen myötä.

photo-touch

True or false (Tosi tai epätosi): väittämät voivat koskea sekä kuvaa että sanaa.

truefalse

Memory cards (muistipeli): peliä voi pelata enintään 4 pelaajaa.

memorycards

Pop Quiz: Kuvan alle tulee muutama sana, joista pitää valita oikea.

pop-quiz

Match Up: yhdistetään kuvat ja sanat vastaamaan toisiaan

match-up

Word Builder: Kirjaimista rakennetaan sana

word-builder

Spelling Bee: kuullun sanan ja kuvan perusteella kirjoitetaan sana

spelling-bee

Bingo: peliä voi pelata nelistään

 

Trace it game: harjoitellaan sanojen kirjoittamista. Sama idea kuin Molla ABC – pelissä (jos on tuttu). Tässä kannattaa mennä asetuksiin ja nauhoittaa suomenkieliset vastineet kirjaimille tai ottaa äänet pois.

trace-it

Word Search: etsitään sana kirjainten ruudukosta

word-search

Unscramble:  sanaristikkopeli, kirjaimista kootaan sana, kuva pysyy piilossa

unscramble

Missing Letter: täytä puuttuva kirjain

missing-item

Crosswords:  sanaristikko

crossword

Puzzles: palapeli kuvasta

puzzle

Review Game: kuvan perusteella pitää arvata sana. Pelaaja arvioi samalla omia taitoja.

Story Time: kuvien avulla harjoitellaan tarinan kerrontaa

Side by side: kaksi kuvaa näytetään vierekkäin

Reader: sanalle etsitään vastaava kuva muutamasta vaihtoehdosta. Auttaa esim. vastakohtien opettelussa.

Odd one out: tämä peli pitää tehdä itse. Kuvakorteissa on valinta, jonka avulla yhdistetään samankaltaisia kuvia samaan kategoriaan. Yhdistävä tekijä voi olla esim. sama alkukirjain, sama väri tai sama aihe.

Word chunks: tavuista kootaan sana

Sequences: pitää jatkaa sarjaa. Toimisi paremmin esim. Numeroiden kanssa. Tunteiden kanssa oli sekavaa.

What comes next?: mikä tulee seuraavaksi – peli

Communicator: aseta kuvat alapalkkiin haluttuun järjestykseen ja paina ”play”. Ohjelma lausuu kuvien nimet valitussa järjestyksessä. Oiva apu kommunikointiin erityistukea tarvitsevien kanssa ja myös S2:een.

 

Kaikkein mahtavinta tässä on se, että pääsee luomaan oman pelin tai muokkaamaan voimassaolevat pelit suomenkielisiksi. Riittää, kun käy muuttamassa tekstit ja Bitsboard tekee pelit muokatuista korteista.

img_0112

Tuossa kuvassa viimeisenä näkyy ”Add board”, kun painaa sitä, niin ilmestyy muutama vaihtoehto. ”Copy or Combine”-toimintoa painamalla, tein kopion ”Emotions”-kuvista ja muutin tekstit suomenkielisiksi.

img_0111

Ohessa näkyy kooste kaikista muokatuista korteista. Pääsin myös nauhoittamaan itseäni sanomassa nuo sanat. Jos ei nolota hirveästi kuulla omaa ääntä, niin tuon toiminnon avulla saa hyvää materiaalia kouluun ja päiväkotiin.

img_0115

Ajattelin kokeilla kyseistä sovellusta itseopiskeluun. Hävettää myöntää, mutta olen aika huono maantiedossa. Niinpä keksin ladata netistä kuvia lipuista ja luoda kuvista kuvakortit. Uskon, että sovelluksesta on paljon apua näiden asioiden opiskelussa. Kerron sitten myöhemmin tuliko minusta fiksumpi vai ei.

Ylläolevassa kuvassa näkyy tyhjä kortti, jota pääsee muokkaamaan. Käytän ilmaista versiota sovelluksesta ja siinä ei pysty käyttämään kaikkia hakutoimintoja kuten ”Web Search”. Mutta oikeastaan sitä ei tarvita, koska voi hakea kuvat netistä ja tallentaa omaan galleriaan. Painamalla ”Photo Library” pääsee käsiksi omiin kuviin. Tai.. jos ei halua vaivata omaa päätään miettimällä tekijänoikeuksia, niin voi käyttää laitteen kameraa ja ottaa omia kuvia.

Bitsboard-sovelluksesta on olemassa toinen versio esikoulua varten – Bitsboard Preschool. Logiikaltaan se on aika lailla samanlainen.

Yhteenveto:

Bitsboard yllätti myönteisesti. Sovellus voisi sopia esikoulun ja alakoulun opettajille oman materiaalin tekemiseen. Kuvien tekeminen vaatii hieman aikaa ja valmistelua. Mutta sitten, kun kuvakortit ovat valmiina, niin niitä on helppo käyttää.

Sovelluksesta löytyy lisää toimintoja, kuten oppilaiden kutsuminen ja oppitunnin luominen. Siihen toimintoon voi tutustua täällä.

Seuraavissa postauksissa käsittelen lisää samankaltaisia sovelluksia (Quizlet ja TinyTap), joiden avulla opettajat voivat luoda omaa materiaalia.

error0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *