Tutki, kokeile, ole utelias

Koodauksen alkutaival

Pahoittelen, etten ole kirjoittanut mitään pitkään aikaan. Alun perin minun oli tarkoitus kirjoittaa joka viikko. Mutta.. elämässä sattuu ja tapahtuu. Yhtäkkiä aikaa on vähemmän, eikä ajatus kulje.

En ole kuitenkaan ollut ihan toimeton. Olen päässyt eteenpäin omassa ohjelmoinnin oppimisprojektissa. Tästä eteenpäin blogin tekstit tulevat olemaan hyvin ohjelmointipainotteisia. En ole vielä mikään ohjelmointiguru. Haluaisin kuitenkin jakaa teidän kanssa oivalluksia ja oppimisen iloja. Jospa niistä on jollekin hyötyä.


 

Rikon blogi-hiljaisuuden seuraavalla tekstillä:

 

Onko mahdollista oppia ohjelmoimaan itsekseen kotisohvalla?

Minä uskon lujasti, että on mahdollista.

Sitä minä teen parhaani mukaan.
Ei tunnu helpolta, kun varsinkaan ei ole kovin paljon aikaa käytettävissä.
Tällä matkalla olen oppinut paljon itsestäni ja se on tärkeintä.
Olen oppinut millainen oppija olen. Ja miten minun kannattaa ohjelmointia opiskella.
Olen vasta matkani alkutaipaleella, mutta joitakin vinkkejä voin jakaa teille jo nyt.

Kaikkein ensimmäiseksi löydä itselle sopiva yhteisö. Siis yhteisö, joka koostuu samalla tavalla ajattelevista ihmisistä.
Nimittäin pari kuukautta sitten minä tuskailin yksin kotona ja mietin, löytyyköhän Suomesta samalla tavalla ajattelevia naisia kuin minä. Pääsin uravalmentajan ansiosta salaisen Ompeluseuran (kyseessä ei ole mikään käsityöseura, vaan naisverkosto, jossa käsitellään työelämään liittyviä asioita)  jäseneksi Facebookissa. Ja hetken mielijohteesta päätin vuodattaa kyyneleitä kanssasisarille. Yllätyksekseni sain paljon vastakaikua ja yhtäkkiä en ollutkaan yksin. Samana päivänä syntyi idea ryhmän perustamisesta ja muistaakseni seuraavana päivänä perustinkin ryhmän. Ryhmän nimeksi valikoitui Ompeluseura Level Up Koodarit (keksin ihan itse).

Minulla on visio, että ryhmä auttaisi tyttöjä ja naisia pääsemään itseoppineiksi koodareiksi ja näyttämään supertaitojansa työnantajille.

Olen saanut paljon motivaatiota ja tukea ryhmästä. Parin kuukauden aikana olen  myös saanut nähdä miten paljon arvoa ryhmä tuo jäsenilleen. Se tuntuu niin älyttömän hyvältä!

Seuraan paljon erilaisia sivustoja ja sitä kautta tulee bongattua paljon hyödyllistä tietoa. Jaan sitä tietoa ryhmässä. Olen huomannut, että siitä on ollut paljon apua itsellenikin. On mahdotonta omaksua kaikkea uutta tietoa saman tien. Kun jokin aihe tulee ajankohtaiseksi niin muistan, että tieto siitä löytyykin ryhmän seinältä.

🙂

error0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *