img_0131-1

Quizlet -jatko-osa

Jatkan tutustumista Quizlet-sovellukseen (iPad/ Android).

Edellisessä kirjoituksessa kerroin Quizletistä pääpiirteittäin ja tutustuin muiden tekemiin oppimiskortteihin. Tässä kirjoituksessa käyn läpi miten luodaan omat oppimiskortit ja muita juttuja.

Kun kirjaudut Quizlet-sovellukseen, niin päädyt tälle sivulle:

kuva2

Painamalla ”Create new study set” pääset luomaan omat oppimiskortit.

Kun kokeilin tätä sovellusta ensimmäistä kertaa, niin seuraava näkymä aluksi tuntui hämmentävältä. Mitä minun pitikään tehdä tässä? Minun mielestä selkeät kenttien erottelut olisivat toimineet paremmin käyttäjien kannalta. Mutta kun tajuaa idean ja luo ensimmäiset kortit, niin sen jälkeen tämä näkymä ei tunnu enää hämmentävältä.

Ensimmäiselle ”TITLE”-riville kirjoita otsikko. Sen jälkeen lisää termit (TERM) ja määritelmät (DEFINITION) seuraaville riveille. Esimerkiksi terminä voisi olla Ranska ja määritelmänä olisi Pariisi. Plussasta pääset lisäämään uusia rivejä.

kuva9

 

Kun aloin kirjoittaa termiä ja määritelmää huomasin, että plussan viereen ilmestyi kamera-näppäin. Eli tässä kohdassa pääsisi lisäämään kuvia kortteihin.

 

img_0139

 

Kun painaa kamera-näppäintä, niin avautuu seuraava sivu. Eli jos haluat käyttää kuvia korteissa, sellainen ominaisuus kuuluu Quizlet Plus -pakettiin ja se maksaa 19,99€/ vuosi. Sen lisäksi saat muitakin ominaisuuksia auki kuten päivittäisiä muistutuksia, jotka tukevat oppimista ja äänen nauhoittamista yms.

img_0131-1

Käyn läpi vielä yhtä ominaisuutta, joka auttaa auditiivista oppijaa. Ilmaisversiossa ei voi nauhoittaa omaa ääntä, mutta sovellus tunnistaa kielen ja osaa lukea sanat. Olin aika yllättynyt, ettei sovelluksen ääni kuulosta yhtään robottimaiselta vaan ihan oikealta suomalaiselta mieheltä.

Kielen voit valita painamalla pientä palloa vasemmassa ylänurkassa. Samalla voit lisätä kuvauksen oppimiskorteille (jos haluat). Kohdista ”visible to” ja ”editable to” voit määrittää näkyvyys- ja muokattavuus-asetuksia. Voit valita kolmesta vaihtoehdosta: oppimiskortit näkyvät kaikille, vain sinulle tai salasanan saaneille.

Tässä kohdassa voit myös poistaa oppimiskortit painamalla ”Delete set”.

img_0130-1

Se oli sitten siinä. Kun olet valmis, paina ”Done” (oikeassa ylänurkassa) ja nauti oppimisesta.

 

Quizlet.com

Seuraavaksi käyn läpi Quizlet.com -verkkosivua. Onko sisältö samanlainen kuin sovelluksessa vai löytyykö eroavaisuuksia?

”Create”-painikkeesta pääset luomaan uudet oppimiskortit. Sovellukseen verrattuna tämä näkymä on paljon selkeämpi. Määritelmä- ja termi-kentät ovat erillisiä kenttiä eikä yhtä pötköä kuin sovelluksessa.

Termi-kentän perässä oikealla puolella näkyy kuva-, mikki- ja etsi-painike. Panamalla kuva-painiketta saat lisättyä kuvia. Ilmaisversiossa saat lisättyä vain sellaisia kuvia, mitä Quizlet ehdottaa. Jos haluat lisätä omia kuvia, niin se kuuluu maksulliseen pakettiin. Maksullisiin toimintoihin kuuluu myös äänen nauhoittaminen.

Etsi-painiketta painamalla Quizlet näyttää muiden käyttäjien käyttämiä sanoja. Saan aika paljon erilaisia vaihtoehtoja, koska en ole ensimmäinen tyyppi, joka päätti tehdä Vaatteet-sanastoa.

Import-painiketta painamalla siirryt seuraavalle sivulle, jossa voit siirtää määritelmät ja termit Word- tai Excel-ohjelmista.

screen-shot-2016-11-01-at-11-30-17

 

Sitten kun olet valmis, paina vihreää ”Create”-painiketta. Nyt pääset opiskelemaan. Harjoitusvaihtoehdot ovat aika lailla samanlaisia kuin sovelluksessa. Peleistä löytyy uusi Gravity-peli. Se on avaruuteen sijoittuva nopeuspeli. Pitää ehtiä kirjoittaa oikeat määritelmät ennen kuin termi-asteroidit putoavat.

 

screen-shot-2016-11-01-at-12-38-31

 

Quizlet tukee myös yhteisöllistä oppimista pelillisten elementtien avulla. Törmäsin sattumalta Quizlet Live -ominaisuuteen ja päätin tutkia mikä se on. Quizlet Live toimii seuraavalla tavalla: opettaja luo oppimiskokonaisuuden, jossa täytyy olla vähintään 12 korttia. Peliä varten pitäisi löytyä vähintään 6 oppilasta, joilla on joko mobiililaitteet tai tietokoneet käytössä. Oppilaat pääsevät kilpailemaan 3-4 hengen ryhmissä.

Tässä on havainnollistava kuva siitä, miten Quizlet Live -peliä pelataan: https://www.instagram.com/p/BEWzatwvdvj/

Täältä löytyy tarkemmat ohjeet opettajille: https://quizlet.com/help/2444125/how-to-use-quizlet-live

Luodakseen Quizlet Live -peliä, pitäisi rekisteröityä opettajana ja se maksaa 34,99€/ vuosi.

Ei muuta kuin hauskaa oppimista!

 

error0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *