quizlet

Quizlet – opiskelun apuväline

quizlet

 

Jatkan kirjoituksia sovelluksista, joiden avulla luodaan omaa oppimis- / opetussisältöä.

Edellisen kirjoituksen jatkeeksi tulee selvitys Quizlet-sovelluksesta. Päätin tutkia kyseistä sovellusta, koska se muistuttaa pääpiirteittäin Bitsboard-sovellusta. Quizlet käyttää myös oppimiskortteja (flashcards), joiden avulla voidaan opiskella.

Sovellus löytyy App Storesta ja Google Play -kaupasta. Quizlet-palvelua voi käyttää myös netissä quizlet.com -sivustolla. Sovellus soveltuu sekä opettajan että oppilaan käyttöön.

Käyn ensin läpi iPad-versiota. Kun avasin sovelluksen, niin ensimmäisenä pisti silmään, että sovellus näyttää hyvin aikuismaiselta. Ulkoasu on hyvin yksinkertainen ja tyylikäs, ei mitään ylimääräistä. Pienen tutkimuksen jälkeen alkoi näyttää siltä, että sovellusta käytetään eniten yläkoulussa ja siitä ylöspäin. Sovellus tuntuu olevan suosittu opiskelijoiden keskuudessa.  Quizlet-sovelluksen arvosteluista ilmenee, että siitä on hyötyä kokeisiin pänttäämisessä.

kuva1
Sovelluksen ensimmäisellä aukeamalla tulee simppeli esitys sovelluksen ominaisuuksista ja Kirjaudu/ Rekisteröidy-toiminnot. Olen itse usein laiska rekisteröitymään ja monessa palvelussa rekisteröinti hyödyttää vain palvelun tarjoajaa. Tässä tapauksessa omista tunnuksista on paljon hyötyä, kun pääsee luomaan ja tallentamaan oppimiskortteja. Samat tunnukset toimivat sekä mobiilisovelluksessa että Quizlet-sivustolla.

Periaatteessa sovellus on ilmainen, mutta  kun tutkii vähän tarkemmin, niin paljastuu, että sovellus maksaa 19,99 €.  Kuulostaa kalliilta… Mutta toisaalta jos siitä on paljon hyötyä, niin miksipä ei..

Palataan sovelluksen sisältöön. Sovelluksen kehittäjän mukaan Quizletin avulla voit oppia mitä vain ja ilmaiseksi. (”Ilmaiseksi ” ei nyt ihan pidä paikkaansa, mutta tekee tehtävänsä ja madaltaa kynnyksen kokeilemaan sovellusta.)
Quizletin avulla voit oppia käyttäen neljää eri tapaa. Voit käyttää muiden luomia oppimiskortteja tai luoda omat kortit.
Rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen avautuu seuraava näkymä.

kuva2

Oikeassa ylänurkassa näkyy suurennuslasi,  jota kautta pääset etsimään muiden käyttäjien oppimiskortteja. Laita siihen mikä tahansa hakusana suomeksi, englanniksi tai muilla kielillä. Kaikki käytössä olleet oppimiskortit tallentuvat tähän näkymään ”työpöydälle”. Minun työpöydällä näkyy, että olen käyttänyt maantiedon oppimiskortteja.

”Create a new study” – luo omat oppimiskortit.

Alapalkista löytyy asetukset, profiili ja omat kansiot. Periaatteessa on aika simppeli ulkoasu, ei mitään turhaa tai ylimääräistä.
Kokeilen sovellusta luomalla itselleni ”study set” eli oppimiskortteja. Jatkan maantieto-linjalla ja opetan itselleni Euroopan maat ja niiden pääkaupungit. (Joku varmaan kauhistelee jossakin tätä aukkoa minun yleissivistyksessä..)

Kun aloin hakea Googlesta Euroopan pääkaupunkeja, niin törmäsin valmiiseen Quizlet-peliin. Niinpä päätin kokeilla käyttäjän ”lohituukka” luomaa korttisarjaa nimeltä ”Euroopan valtiot ja niiden pääkaupungit”. Otin sen tähän malliksi.

kuva3
Aloita painamalla ”cards”, niin pääset tutustumaan korttien sisältöön.

kuva4
Paina korttia, niin pääset lukemaan määritelmän kortin toiselta puolelta. Voit laittaa play-toiminnon päälle, niin silloin saat vain katsella kun kortit kääntyvät itsestään. Shuffle-toiminnosta voit sekoittaa kortit ja asetuksista pääset vaihtamaan aloitusjärjestystä, niin että määritelmä tulee ensin. Saat halutessasi äänet päälle, jos olet auditiivinen oppija. Ainakin uuden sanaston opettelussa korvien käytöstä on hyötyä.
Kun kaikki kortit on käyty läpi, niin seuraavaksi voit siirtyä opiskelun pariin. Learn-osiossa pitää kirjoittaa määritelmä tai termi. Sovellus tarjoaa seitsemän kortin settejä, mikä on ihan hyvä määrä. Ei tule kerralla liikaa uutta tietoa.

Jos et muista, mikä on Tsekin pääkaupunki, niin paina ”Don’t know”. Sovellus näyttää hetkellisesti oikean vastauksen, minkä jälkeen voit kirjoittaa vastauksen riville. MUTTA vastaus tallentuu punaisena, niin että tiedät mitä sinun pitäisi harjoitella lisää. Kortit joihin vastasit väärin tai et osannut vastata mitään, siirtyvät seuraavaan settiin.

kuva5
Jokaisen käydyn korttisetin jälkeen pääset näkemään montako termiä olet oppinut ja montako on vielä jäljellä.

kuva6
Kun termit ja määritelmät alkavat olla hallussa, voit siirtyä Match-peliin. Eli nimensä mukaan pitää löytää parit mahdollisimman nopeasti. Tässä osiossa voit esim. asettaa henkilökohtaisen aikaennätyksen.

kuva7
Viimeisenä osiona tulee testi. Testin voi tehdä kolmella eri tavalla tai käyttäen vain yhtä tapaa. Vaihtoehtoina ovat: Kirjoita oikea vastaus, monivalinta ja tosi/epätosi. Voit valita kysymysten määrän, äänet päälle/pois ja haluatko saada palautteen välittömästi.

kuva8

Yhteenveto:

Quizletin käyttö on helppoa. Sovelluksesta olisi ollut paljon apua minulle vaikkapa sanakokeisiin pänttäämisessä koulun aikana. Quizlet lisää tylsään pänttäämiseen pelillisiä elementtejä ja muuttaa opiskelun hauskemmaksi. Harmi, että opiskeluni aikana ei ollut tällaisia työkaluja.

MUTTA ->
Olen visuaalinen oppija eli painan asiat mieleen kuvina. Vaikka sain päntättyä uutta tietoa Quizletin mukaan onnistuneesti päähän, tiesin ettei se tieto pysy päässäni kovin pitkään. Kaipasin oppimiskortteihin jotain visuaalista tukea.
Kysymys kuuluu: voiko Quizletiin lisätä kuvia?
Kyllä voi, mutta sellainen toiminto sisältyy Quizlet Plus -pakettiin ja maksaa 19,99€/vuosi. (Tällä hetkellä Quizlet-sivustolla on meneillään kampanja -> saa 20% alennusta edellä mainitusta hinnasta, niinpä kipin kapin shoppailemaan 😉 )

 

Seuraavassa kirjoituksessa Quizlet-tutkimus jatkuu.

Käyn läpi seuraavia aiheita: miten luodaan omat oppimiskortit? Eroaako Quizletin verkkosivu mobiilisovelluksesta ja millä tavalla? Mikä on Quizlet Live?

Jatkuu.. Pysy mukana 😉

 

error0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *